Radna akcija uredjenje igralista Seljanovo

Uncategorized

Danas na lokaciji Seljanovo II kod kamionske pijace odrzana je radna akcija uredjenje djecijeg igralista. Akciju su organizovali Omladinski tim Tivat i NVO Nasa akcija, uz podrsku Komunalno Tivat doo i ucenici Knightsbridge skole. Uredjenje igralista je finansirala kompanija Montenegro Concierge DMC kroz svoj program drustvene odgovornosti, a pridruzili su se i njihovi zaposleni u radu na terenu. Posebno zelimo da se zahvalimo jednom tati, gospodinu Ivanovicu koji nam se takodje pridruzio. Ovo je rijetkost na volonterskim aktivnostima, a neizmjerno bitno za prenos znanja na mladje generacije.
U naredom periodu planirano je pokretanje facebook stranice za drustvenu odgovornost kako bi svi gradjani koji zele mogli da se ukljuce u razne akcije ili pruziti drugu vrstu podrske na terenu.

Galerija

Akcija „Sakupljanje plodova jesenje sume“

Uncategorized

NVO Nasa akcija i Omladinski Tivat uputili su se danas u Gornji Stoliv i Bigovu. Cilj danasnje akcije je dvostruk: 1. sakupljanje autotonog kestena kao bi se napravio rasad i time opemenio opozareni deo kestenjaka, 2. sakupljanje ploda kao i rasada maginja u cilju stvaranja autotonog suvenira koji bi mladi kroz preduzetnicke radionice proizvodili.

Ova akcija je druga po redu u sklopu pokreta Ozelenimo Crnu Goru koji je uzeo maha sirom zemlje. Predhodnih nedelja sakupljana su sjemena eukaliptusa, kao i rasad hrasta. Sve sadnice, sjemena i zirevi ce biti zbrinute u Omladinskom edukativnom centru Muo do momenta sadnje.

Galerija

Mladi i mobilnost : Erasmus mogućnosti

Uncategorized

Imali smo priliku da u srijedu razgovaramo sa Katicom Nišavić ( @gingerbread_pht )dugogodišnjom aktivistkinjom i jednom od korisnica Erasmus projekta. Ona nam je prenijela njeno jednogodišnje iskustvo volontiranja u belgijskom ateljeu, kao i mogućnosti za evropske razmjene koji ovaj fantastični program nudi.

Galerija

Generisanje preduzetničkih ideja KO

U ponedeljak, 10. oktobra imali smo prilike razgovarati sa mladima o generisanju ideja za preduzetništvo, šta je ono što nas okružuje, koliko truda je potrebno od ideje do same realizacije i načini do osnivanja preduzeća su samo neke od tema koje nam je predsjednik @unijamladihpreduzetnika Uroš Bulatović predstavio.

Ova radionica će biti predstavljena i u našem Karijernom Info Kutku u Podgorici 17. oktobra!

Zahvaljujemo se @arcadia_academy_montenegro na prisustvu✨️

👉 Projekat „Karijerni Info Kutak“ se realizuje u okviru Programa jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za pilotiranje inovativnih rješenja za poboljšano zapošljavanje i zapošljivost mladih iz osjetljivih grupa (NEET).

🔵Projekat WB&T for #EmploYouth vode 🇲🇪 @nvoprima,

🇷🇸 @fondacijadivac ,

🇲🇰 @youth_alliance_krusevo,

🇹🇷 @togvakfi,

🇦🇱 @partnersalbania uz podršku Evropske unije 🇪🇺.

#ybhwbt#YouthParticipationIndex#YOUTHHUB#mladicg

Donacije sa Arcadia školom

Treću godinu za redom, Arcadia akademija i NVO Naša akcija udruženim snagama slave Jesenji festival žetve. Škola je skupila veliku količinu odjeće, obuće, higijenskih paketa, krevetnine, hrane i novca, i prosljedila na brojne lokacije širom Crne Gore. NVO Naša akcija je pridodala sakupljene donacije hrane, odjeće, obuće i higijenskih sredstava te ovim činom obskrbila 4 domaćinstva u MZ Muo, jedno domaćinstvo u MZ Škaljari i jednog samohranog oca u Podgorici. Narednih nekoliko nedelja planirane su individualne donacije obuće i odjeće porodicama koje su poslale zahtjeve putem interneta. Zajedno živimo nas slogan „Radi danas za bolje sjutra“.

#crnagora#montenegro#arcadia#arcadiaschool#volunteering#volonterizam#donacije